Taller de cuina i salut al mercat de la Vall d'Hebron

L'Hospital Sant Rafael va organitzar, el 31 de març, un taller de cuina i salut a l'espai Cuina'm del mercat de la Vall d'Hebron de Barcelona.

La directora mercat de Vall d'Hebron, Carme Garrido, va ser l'encarregada de presentar la iniciativa destacant el seu valor innovador en combinar salut i alimentació.

La sessió es va iniciar amb la xerrada ‘Salut, una percepció. Menjar bé, una eina de salut', de la mà del Dr. Alex Pasarin, coordinador del Serveis Complementaris de l'Hospital Sant Rafael, qui va explicar i obrir a debat amb els assistents el concepte de salut, fent èmfasi en la importància de "sentir-se sa", a partir de menjar de manera saludable, malgrat patir alguna malaltia.

taller cuina i salut

A continuació, es va desenvolupar el taller "La multiplicació de les verdures" on, mentre la doctora Ana Aleson, especialista en Teràpies Naturals del Centre, explicava els beneficis de les verdures i donava consells en funció de la dieta de cada persona, el Dr. Pasarin era l'encarregat de cuinar.

taller cuina i salut

Al taller també es va posar de relleu la importància de la planificació del menjar de la setmana i de gaudir del procés d'ingerir aliments.
 

A causa de l'interès que va despertar aquesta sessió i de la gent que no va poder estar-hi present per qüestions d'espai, se n'organitzarà una altra el pròxim 26 de maig.

Podeu accedir al post del blog de l'Institut Municipal de Mercats en el qual es fa referència a l'experiència i al conjunt de fotografies que es van fer el dia de l'acte.

Així mateix, adjuntem la recepta completa i una breu descripció de les propietats dels ingredients utilitzats.
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: hsrafael@hsrafael.com