Informació Corporativa

L'Hospital Sant Rafael pertany a la Congregació de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, que va celebrar el seu 125è Aniversari l'any 2006.

La Congregació de les Germanes Hospitalàries va ser fundada l'any 1881 per Sant Benito Menni, membre de l'ordre de Sant Joan de Déu, María Josefa Recio i María Angustias Giménez Vera. Els tres fundadors van sentir la necessitat de crear una Institució que donés resposta a la situació d'abandonament sanitari i d'exclusió social que vivien els malalts mentals de l'època, especialment les dones. El primer centre es va fundar a Ciempozuelos, a pocs quilòmetres de Madrid.

En aquests 125 anys, l'obra de la Congregació s'ha estès per tot el món i avui dia l'acció hospitalària està present a 27 països d'Europa, Amèrica, Àsia i Àfrica, amb més de 350 centres i dispositius d'atenció sociosanitària i prop de 2 milions de beneficiaris l'últim any. Aquesta tasca es realitza gràcies a l'entrega i dedicació de més d'1.000 germanes, 11.000 professionals i nombrosos voluntaris. Concretament, a Espanya, Germanes Hospitalàries està present a 11 comunitats autònomes, amb més de 5.400 llits i 100 dispositius d'assistència comunitària, més de 400 germanes, al voltant de 6.000 col·laboradors i més de 800 voluntaris.

La presència de la Congregació a Catalunya es remunta al 1888, any de la fundació de l'Asil de Sant Rafael, avui transformat en el nostre Hospital. El 1895 les Germanes es van fer càrrec del Psiquiàtric de Sant Boi i, successivament, van anar creant molts altres centres. Actualment, les Germanes Hospitalàries compten amb cinc centres hospitalaris a Catalunya. A més, en els darrers anys s'ha desenvolupat una àmplia xarxa de dispositius comunitaris al servei dels ciutadans.

El Pare Fundador
La casa mare, a Ciempozuelos


Per a més informació sobre la Congregació de les Germanes Hospitalàries i els seus centres arreu del món, feu clic aquí.

Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: info.hsrafael@hospitalarias.es