Celebració de la Setmana Sense Fum

Marxa Nòrdica, sense fum
En el marc de la XVII Setmana sense Fum (24-31 de maig) la Comissió Promotora Hospital Sense Fum de l'Hospital Sant Rafael va organitzar diferents activitats relacionades amb la prevenció, control i deshabituació del consum tabàquic. Per exemple, amb el suport d'Infermeria es van recollir enquestes d'opinió de majors de 18 anys al voltant del tabac.

Així mateix, aprofitant un dels lemes d'aquesta any L'entorn és de tots, gaudim-lo sense fum!, es va realitzar, amb la col·laboració de l'equip de la Marxa Nòrdica del Centre, una sortida de Marxa Nòrdica, Sense Fum, el dissabte 28 de maig.

Aquesta marxa va tenir una durada d'1 h 30 min., amb un recorregut de 3,15 km, i va comptar amb la participació de 60 "marxadors", que van arribar fins a la Font del Bacallà, on s'hi pot accedir des de la carretera de la Rabassada per un camí boscós. Segons les creences populars, l'aigua de la Font del Bacallà afavoreix la digestió. El nom de la font és a causa que, segons la tradició, si es posa un bacallà sota el seu raig, al cap d'una hora només en resta l'espina neta, ja que la part molsosa desapareix, menjada per l'acció corrosiva de l'aigua.

Marxa nòrdica sense fum
Marxa nòrdica sense fum
Després de la caminada, es van oferir refrescos i un pica-pica per agafar forces, i es va fer un sorteig entre els participants.

Amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac, el 31 de maig, es van instal·lar a l'Hospital taules d'informació per als ciutadans sobre els perjudicis de l'hàbit tabàquic i es va donar consell a pacients i familiars de fumadors. També es va aprofitar per repartir un tríptic amb un qüestionari sobre tabaquisme, dissenyat per les infermeres de la Comissió. Finalment i, com en altres ocasions, es van intercanviar cigarretes per diferents obsequis, tots relacionats amb la deshabituació del tabaquisme.

taules informació tabac
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: hsrafael@hsrafael.com