L'Hospital Sant Rafael i la Fundació Aspace Catalunya firmen un conveni de col·laboració per a l'atenció a persones amb paràlisi cerebral

conveni col·laboració Aspace
conveni col·laboració Aspace
L'Hospital Sant Rafael i la Fundació Aspace Catalunya van signar, el 4 de març, un conveni de col·laboració per millorar l'atenció que s'ofereix a les persones amb paràlisi cerebral i malalties de desenvolupament neurològic.

Mitjançant aquesta aliança estratègica s'estableix una coordinació i continuïtat assistencial entre l'atenció ambulatòria especialitzada de la Fundació Aspace Catalunya i l'Hospital Sant Rafael. Així, el Centre es posarà a disposició dels pacients de la Fundació per a la realització de proves complementàries, de diagnòstic i tractament, ingressos hospitalaris programats, i atenció en consultes externes i hospital de dia. La previsió és que el mes de maig ja es comencin a atendre els primers pacients de forma conjunta.

Persones amb unes necessitats d'atenció específiques

Les persones amb paràlisi cerebral i malalties de desenvolupament neurològic són pacients complexos a causa de la pluripatologia que presenten, com a trastorns associats al desenvolupament, del moviment, del to muscular i de la postura, així com trastorns cognitius, de comunicació, de conducta o deformitats musculoesquelètiques, entre altres. Tots aquests factors compliquen la realització de proves en un entorn hospitalari. 

Aquests pacients requereixen una atenció que tingui en compte les seves necessitats específiques com, per exemple, disposar d'una habitació individual en cas d'ingrés, un abordatge expert a nivell terapèutic, agilitat en la gestió a la sala d'espera i/o sedació prèvia a proves diagnòstiques complementàries.

Experiència en l'atenció a la discapacitat

El fet de comptar amb una Unitat d'Atenció Odontològica a Persones amb Discapacitat o destacar en el camp de l'Ortopèdia i la Rehabilitació, en concret, en l'atenció a persones amb poliomielitis o malformacions congènites, són els fonaments que serviran de base a l'Hospital Sant Rafael per poder oferir una assistència adequada a les necessitats de les persones amb algun tipus de discapacitat.

Així mateix, a fi d'ampliar coneixements i guanyar experiència en l'atenció a aquest àmbit poblacional es durà a terme formació específica als professionals de l'Hospital i activitats de col·laboració entre ambdues institucions en el camp de la docència, formació i recerca.
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: hsrafael@hsrafael.com