L'Hospital Sant Rafael participa en la I Trobada Nacional de Voluntaris de Germanes Hospitalàries

L'Hospital Sant Rafael va participar, el cap de setmana del 9 i 10 de juny, en la I Trobada Nacional de Voluntaris de Germanes Hospitalàries, celebrada al Prat del Llobregat (Barcelona). Una trobada en la qual, sota el lema “Sigueu alegres en el servei”, es van donar cita més de 170 voluntaris i voluntàries arribats dels 23 centres de la Província d'Espanya, per compartir experiències i emocions sobre el que suposa per a ells aquest voluntariat. De l'Hospital Sant Rafael van assistir el Coordinador de Voluntariat i una vintena de voluntaris i voluntàries del Centre.
 
Pel que fa a la crònica de la trobada, al matí del dissabte, Sor Rosa María Gutierrez, Consellera de Pastoral, juntament amb el Director gerent de Germanes Hospitalàries d'Espanya, D. Alberto Martín de la Mata i Francina Alsina i Canudas, Presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, van ser els encarregats d'inaugurar la jornada. Posteriorment, la germana Llum Delàs, directora del centre de la Fundació de l'Esperança, va parlar de “La Benaurança de lliurar la vida” des de la seva pròpia experiència com a “activista social” en l'àmbit de les persones grans que viuen soles a les seves cases i sense possibilitat de sortir al carrer.
 
1a trobada nacional de voluntaris de germanes hospitalaries
1a trobada nacional de voluntaris de germanes hospitalaries

Durant la resta del matí, els participants van tenir l'oportunitat de compartir les seves pròpies experiències com a voluntaris i voluntàries en Germanes Hospitalàries. En aquest sentit, una experiència compartida entre tots fou la convicció que el voluntariat ha transformat la seva vida i que, en definitiva, han estat i són més feliços gràcies a ell.

La tarda del dissabte fou el moment per compartir vivències de voluntariat nacional i internacional. Aquí es van exposar diferents experiències com la d'un usuari de la Clínica San Miguel que actualment és voluntari i ajuda a persones amb el seu mateix problema; el programa antiestigma del Complex de Salut Mental Benito Menni de Sant Boi, que es desenvolupa en col·legis i instituts i que és dut a terme per voluntaris que també tenen diagnòstic de malaltia mental; l'experiència d'un grup de joves malaguenys que ofereixen el seu temps en el Complex Assistencial de Màlaga de les Germanes Hospitalàries, i la d'un voluntari que va estar a Moçambic ajudant al nostre centre en la rehabilitació de nens i nenes amb diversos problemes i discapacitats.

1a trobada nacional de voluntaris de germanes hospitalaries
1a trobada nacional de voluntaris de germanes hospitalaries

Finalment la popular presentadora de TeleMadrid i voluntària de l'Hospital Beata María Ana (Madrid), Inmaculada Galván, va ser l'encarregada de tancar aquest panell de testimoniatges de voluntariat hospitalari compartint la seva experiència personal com a voluntària en la unitat de cures pal·liatives de l'hospital.

Tot plegat, dissabte fou una jornada molt intensa en la qual també es va dedicar un moment perquè els voluntaris i voluntàries presents poguessin reflexionar sobre el camí recorregut i realitzar propostes concretes a desenvolupar en els anys vinents a l'àrea del voluntariat de la nostra Institució de Germanes Hospitalàries.

El diumenge va finalitzar aquesta trobada amb una eucaristia presidida pel Germà de Sant Joan de Déu Manuel Martín i que va ser amenitzada pel cor francès “Ensemble Aedes”. La jornada del diumenge es va tancar amb una visita guiada per la ciutat de Barcelona.
 
Tant l'organització com els participants ofereixen un balanç d'aquesta I Trobada Nacional de Voluntariat molt positiu i exitós, ja que es van poder compartir experiències, coneixement, però sobretot, emocions. Tota una injecció d'energia positiva que estimula a continuar el camí del voluntariat hospitalari, i al que qualsevol que ho desitgi, pot animar-se informant-se aquí.

1a trobada nacional de voluntaris de germanes hospitalaries
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: hsrafael@hsrafael.com