II Trobada Nacional de Voluntariat Hospitalari

II Trobada Nacional de Voluntariat Hospitalari

Uns 25 voluntaris i voluntàries de l'Hospital Sant Rafael van assistir a la II Trobada Nacional de Voluntariat Hospitalari, que va tenir lloc el passat 12 de juny i el tema central de la qual va ser la vulnerabilitat. Sobre aquest concepte va reflexionar Iván Pérez Carrasco, coordinador de Pastoral-AER de Benito Menni CASM (Sant Boi de Llobregat), qui va oferir la ponència principal de l'esdeveniment.
 
La jornada també va incloure una Taula de Bones Pràctiques, oberta per Antonio Molina, coordinador nacional de Voluntariat, qui va explicar el procés iniciat fa dos anys per a l'elaboració d'un Manual de Bones Pràctiques de Voluntariat Hospitalari. A continuació, es van presentar quatre experiències de bones pràctiques de centres de Germanes Hospitalàries a Espanya durant la pandèmia.
 
"La trobada va aconseguir, un cop més i malgrat el format en línia, transmetre la màgia que aporten persones amb entusiasme al servei d'una causa, com és l'atenció als usuaris i usuàries dels nostres centres", assegura Manuel Arrebola, qui va participar activament a l'esdeveniment com a coordinador de Voluntariat de l'Hospital Sant Rafael. "Quan una organització, independentment de la seva activitat, s'envolta de gent amb il·lusió, ganes i implicació, tot flueix", explica en referència al voluntariat de Germanes Hospitalàries.
 
Sor Matilde Porras, superiora provincial, i Alberto Martín, director gerent de la Institució a Espanya, van ser els encarregats d'inaugurar la trobada, agraint a tots els voluntaris i voluntàries la seva tasca i compromís amb el projecte hospitalari. 
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: info.hsrafael@hospitalarias.es