Cicle cultural Benito Menni 2016

Presentació Pla Estratègic Cicle culural Benito Menni

Aquest any, amb motiu de la celebració de la Festivitat del Pare San Benito Menni, el 24 d'abril, l'Hospital Sant Rafael va organitzar una sèrie d'esdeveniments que, des del 13 fins al 30 d'abril, van configurar el Cicle Cultural dedicat al patró de la Congregació de Germanes Hospitalàries.
 
El Cicle es va iniciar amb la presentació general del Pla Estratègic, que va realitzar el gerent de l'Hospital, el doctor Jesús Ezquerra. Tot seguit, es van anar exposant les diferents línies del Pla i les experiències engegades en consonància amb cada línia. Així, per exemple, es va fer referencia a la creació de la Unitat de ressonància magnètica o la Unitat de Medicina Esportiva, com a projectes assolits en relació amb la línia del pla que es refereix a desenvolupar una oferta assistencial diferencial de serveis privats.
 
La segona activitat duta a terme va ser la IV Jornada de Bioètica amb el títol “La confidencialitat a la pràctica assistencial”, que va tenir lloc el 21 d'abril i va congregar uns 140 assistents. Aquesta jornada va comptar amb una conferència magistral de la mà de Begoña Román, presidenta del Comitè d'Ètica de Serveis Socials de Catalunya i vocal del Comitè de Bioètica de Catalunya. Tot seguit va tenir lloc una taula rodona sobre la confidencialitat en la pràctica diària i, a continuació, una taula de comunicacions.

Eucaristia festivitat Benito Menni
Inauguració instal·lacions de l'Àrea d'Odontologia i Cirurgia Oral i Maxil·lofacial


El 22 d'abril va ser el dia escollit per celebrar la Festivitat de Sant Benito Menni, que es va obrir amb una Eucaristia en la qual va participar la Coral Quartet Menni. A continuació, va tenir lloc la inauguració de la Unitat de ressonància magnètica i de les noves instal·lacions de l'Àrea d'Odontologia i Cirurgia Oral i Maxil·lofacial. L'acte inaugural va estar presidit per Lluís Franch, Gerent de la Regió Sanitària de Barcelona, qui va felicitar l'Hospital pels canvis duts a terme en favor de la innovació i les noves tecnologies, així com per ser referents d'atenció primària amb els CAP Sant Rafael i Vallcarca-Sant Gervasi.

Sortida a Sant Hilari de Sacalm
El Cicle Cultural Benito Menni va finalitzar el 30 d'abril amb una sortida a Sant Hilari de Sacalm de la qual va gaudir una trentena de persones.

Al següent enllaç podreu accedir a les presentacions que es van fer en el marc del Cicle Cultural Benito Menni 2016: http://hsrafael.videotecaip.com
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: hsrafael@hsrafael.com