Trobada Diocesana de Pastoral de la Salut


Trobada Diocesana 2019
Com cada any, l'Hospital Sant Rafael va acollir la “Trobada Diocesana de Pastoral de la Salut”, amb la particularitat que enguany el centre de Germanes Hospitalàries també ha participat en la taula d'experiències, amb el tema “Voluntariat i Salut Mental”. Aquest fet constitueix un clar exemple de la implicació de l'Hospital en les activitats organitzades per la Diòcesi de Barcelona de Pastoral de la Salut.
 
La jornada va tenir lloc el passat dissabte 26 de gener i va aplegar al voltant d'unes 140 persones, entre representants de la Comunitat cristiana i els equips de Pastoral de la salut; els Serveis Religiosos dels hospitals; les congregacions religioses sanitàries; els grups parroquials i associacions de voluntariat; voluntaris i voluntàries i malalts i les seves famílies. 
 
Trobada Diocesana 2019
En aquesta edició, i coincidint amb el lema de la Jornada del malalt «Doneu de franc allò que de franc heu rebut», es va poder aprofundir en la qüestió del voluntariat i la pastoral de la salut.La ponència principal, titulada “Aspectes sociosanitaris en l'entorn de la malaltia i el Voluntariat”, fou presentada per Francesc Prat i Puigdengolas, Responsable de Formació de Càritas Espanya. 
 
Trobada Diocesana 2019
Pel que fa a la taula de testimonis “Experiències sobre el Voluntariat”, aquesta va ser moderada per Esperanza Ballesteros, de la Comissió Pastoral de la Salut, i hi van participar Mossèn Xavier Morató, rector de la Parròquia de Sant Ignasi de Loyola i Eduard Salas, responsable de Càritas Barcelona, els quals van explicar la seva experiència amb el voluntariat, i Manuel Fco. Arrebola, coordinador del Voluntariat de l'Hospital Sant Rafael, qui va parlar sobre voluntariat i salut mental.
Trobada Diocesana 2019

 
Carmen Benito Sevillano, directora del Secretariat diocesà de Pastoral de la Salut de Barcelona, fou l'encarregada de la cloenda.
 
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: hsrafael@hsrafael.com