Sant Jordi solidari a l'Hospital Sant Rafael

sant jordi 2021
sant jordi 2021 llibres i roses per a pacients

L'Hospital Sant Rafael va celebrar, enguany, un Sant Jordi ple de diferents mostres de solidaritat en temps de pandèmia. Així, es van repartir llibres i punts de lectura als pacients ingressats, i entre el personal col·laborador. Els llibres van ser fruit d'una donació per part de l'editorial RBA, i també es van exposar alguns dels donats l'any passat per l'Editorial Viena. D'altra banda, alumnes de la ESO del Col·legi Padre Damián, amb els quals el Servei de Voluntariat de l'Hospital té un conveni de col·laboració, van elaborar els punts de lectura i, també, van escriure cartes de suport als pacients més grans hospitalitzats. 

El coordinador de Pastoral de la Salut i Voluntariat de l'Hospital, Manuel Arrebola, junt amb el Pare Iuri, van ser els encarregats d'entregar els llibres, punts de lectura i les cartes als pacients ingressats a les unitats d'hospitalització de Medicina Interna, Cirurgia, UCSI i UIPA. Després, de 12 a 14 h, es va habilitar la biblioteca del Centre amb llibres per als col·laboradors i col·laboradores.

sant jordi 2021 detall drac associació veïns
sant jordi 2021 llibre i rosa

Aquest Sant Jordi, veïns dels barris de Sant Genís dels Agudells, La Teixonera, El Carmel, Horta, Guinardó i Gràcia, junt amb escoles, instituts, centres de persones amb discapacitat, centres cívics i comerços, van dur a terme diverses iniciatives per agrair la tasca desenvolupada pels professionals sanitaris durant la crisi sanitària. En aquest sentit, van realitzar el vídeo “Homenatge als sanitaris, Sant Jordi 2021”, que es va fer públic per la diada. A la part de la gravació on es fa un homenatge als sanitaris que van morir durant el primer any de la pandèmia van assistir, en representació de l'Hospital Sant Rafael, Sara Balagué, responsable de Neteja; el doctor Jordi Ibáñez, cap de Medicina interna, i Àngels Junoy, directora d'Infermeria. 
 
El mateix 23 d'abril, representats d'aquesta iniciativa solidària van entregar en mà a l'Hospital una estructura d'un drac amb unes 400 roses, elaborada per membres del casal AEiG Santa Eulàlia.
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: info.hsrafael@hospitalarias.es