Resultats positius del projecte experiència del pacient durant la pandèmia de Covid-19

La Dra. Pérez va introduir la presentació dels resultats del projecte experiència del pacient
La Dra. Pérez va introduir la presentació dels resultats del projecte experiència del pacient
Els resultats obtinguts amb el projecte experiència del pacient durant la primera i segona onada de la pandèmia de Covid-19 a l'Hospital Sant Rafael es van presentar, el 12 de març, a la sala d'actes del Centre.
 
La Comissió de Qualitat de l'Hospital Sant Rafael, amb el suport d'Athenea Solutions, ha estat l'encarregada d'impulsar accions per incorporar la metodologia de l'experiència del pacient, un dels objectius del Pla Estratègic del Centre.
 
Així, els assistents a la sessió del 12 de març van ser els membres de l'equip XPA (experiència del pacient) de l'Hospital Sant Rafael, definit per la Comissió de Qualitat, i van ser els qui van aportar al projecte la perspectiva professional.
Dels resultats obtinguts en la fase del treball de camp, que va consistir en entrevistes a pacients, familiars i cuidadors, les valoracions es van dividir entre l'abans de l'ingrés a l'Hospital, el durant i el després.
 
experiència pacient covid-19
Durant l'estada a l'Hospital Sant Rafael, les persones entrevistades destaquen la bona atenció mèdica i humana, l'amabilitat i el tracte personalitzat. També van valorar molt positivament els exercicis de rehabilitació i la possibilitat de fer videotrucades a familiars. Entre els aspectes a millorar s'observa la qualitat de la informació rebuda pel que fa al tractament, la comprensió de l'informe a l'alta i la gestió d'èxitus amb familiars.
 
Les conclusions de la primera experiència del pacient a l'Hospital Sant Rafael, que van ser escoltades amb molta atenció pels assistents, serviran per marcar el camí de millora de la qualitat assistencial al Centre, amb la incorporació de la veu i l'experiència dels pacients i els seus familiars i cuidadors.
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: info.hsrafael@hospitalarias.es