Professionals del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital fan formació pràctica en cirurgia de pròtesi de turmell al Moisès Broggi

pròtesi turmell moisès broggi
Els doctors Fernando Álvarez i Alberto Ruiz, del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Sant Rafael, es van desplaçar, el 12 de maig, fins a l'Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi a fi d'ensenyar als professionals del centre a realitzar una cirurgia de pròtesi de turmell a un pacient.

pròtesi turmell moisès broggi
Es tracta d'una intervenció que és poc freqüent i la tècnica quirúrgica no és senzilla. De fet, són molts pocs els especialistes i centres que la duen a terme a nivell de l'Estat espanyol. Per aquest motiu, els professionals de l'Hospital Sant Rafael van rebre la petició dels seus homòlegs al Moisès Broggi de dur a terme conjuntament l'operació, ja que ells no n'havien fet mai cap. El matí del dia 12 es va realitzar la intervenció i el resultat va ser tot un èxit.  

No és la primera vegada que l'Hospital Sant Rafael rep peticions de formació d'especialistes o col·laboracions quirúrgiques, pel fet de ser considerat un centre de referència en cirurgia del peu i turmell. El mateix Dr. Ruiz va assistir, el mes de maig de 2018, a diverses cirurgies realitzades a l'Hospital de Santa Caterina, i el Dr. Álvarez ha col·laborat en nombroses ocasions amb diversos hospitals, tant de Catalunya com d'Espanya.

Destacar que la primera pròtesi de turmell implantada a Espanya es va dur a terme a l'Hospital Sant Rafael, de la mà del doctor Antonio Viladot. Així mateix, el doctor Fernando Álvarez, actual responsable de l'Àrea de l'Aparell Locomotor del Centre, és un dels especialistes amb més experiència a nivell nacional en la realització d'aquest tipus de cirurgia. 
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: info.hsrafael@hospitalarias.es