Primera marxa nòrdica a favor de les malalties reumàtiques

Marxa Nòrdica
L'Hospital Sant Rafael de Barcelona, juntament amb la Lliga Reumatològica Catalana, va organitzar, el passat 20 d'octubre de 2012, la primera marxa nòrdica a favor de les malalties reumàtiques. La marxa, que va sortir del mateix Hospital, va comptar amb mig centenar de participants, entre els quals hi havia persones afectades per aquest tipus de malalties, familiars i amics, que van caminar amb els bastons durant unes tres hores sota la supervisió de professionals formats en l'ús terapèutic d'aquest esport.


L'objectiu de la marxa, celebrada amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Reumàtiques (12 d'octubre), era donar a conèixer els beneficis de la marxa nòrdica per a les persones que pateixen aquestes malalties, que, segons dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, són la primera causa de dolor crònic greu i de discapacitat física en els països desenvolupats i el problema de salut més freqüent que incapacita per al treball.

La pràctica de la marxa nòrdica implica la utilització de gairebé tota la musculatura del cos, fet que resulta molt beneficiós per a totes les persones afectades per patologies de l'aparell locomotor. El fet de caminar amb bastons ajuda a reduir el dolor, evita el sedentarisme, disminueix la rigidesa articular, augmenta la força, la coordinació de moviments i l'equilibri, i, en general, millora l'estat físic i psicològic de la persona.
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: hsrafael@hsrafael.com