El III Death Cafè Hospital Sant Rafael congrega més de 50 assistents

III death cafe

L'Hospital Sant Rafael va celebrar, el 10 de maig a la tarda a la cafeteria del Centre, la tercera edició del 'Death Cafè', una tertúlia sobre la mort, que va congregar més de 50 persones. Aquest esdeveniment va ser l'activitat de cloenda del Cicle Benet Menni 2019.
 
death cafè
A causa de l'èxit de les anteriors edicions, enguany, l'acte, que portava per títol “Es pot morir sa?", es va plantejar amb un format diferent. Així, la sessió es va obrir al públic, constituït, entre altres, per professionals de diferents àmbits, el qual es va dividir en grups i va tenir una participació activa, mitjançant dinàmiques de grup suggerides a l'inici de l'acte. També, a fi de dinamitzar la tertúlia, es va reduir el nombre de participants de la taula principal, que va comptar amb figures de pes en els seus camps de treball: especialista en bioètica i dol en nens, professional d'urgències dels Bombers de Barcelona, filòsof del Campus Docent Sant Joan de Déu, professional amb dilatada experiència en serveis funeraris, especialista en dol i mort, i religiosa i superiora d'un centre de la Congregació. 
  
death cafè
death cafè
Aquest nou funcionament del Death Cafè Hospital Sant Rafael va ser molt productiu, ja que, a banda de l'increment d'espectadors, pel fet de dividir el púbic en grups, cadascun al voltat d'una dinàmica concreta, es van generar de manera espontània tants cafès com grups hi havia.

Segons Manuel Arrebola, coordinador de Pastoral i Voluntariat de l'Hospital i un dels organitzadors de l'esdeveniment, aquest III Death Cafè ha complert amb les expectatives i ha fet palès que és possible i profitós que un grup de professionals de disciplines molt diverses parlin sobre la mort de manera distesa, contribuint a trencar el tabú que encara existeix.
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: info.hsrafael@hospitalarias.es