Marxa Nòrdica a la BML de Sant Joan de Déu

Marxa Nòrdica a la BML de Sant Joan de Déu
Un any més, l'equip de Marxa Nòrdica de l'Hospital Sant Rafael s'ha sumat a la Barcelona Magic Line, la mobilització solidària organitzada per l'Obra Social Sant Joan de Déu a favor de les persones més vulnerables. Sota el lema “Suma't. Somiant no n'hi ha prou”, la iniciativa compta amb diverses activitats, tot i que l'element central és una caminada, no competitiva i per equips, que recorre els 7 turons de Barcelona.

El nostre equip de Marxa Nòrdica, integrat pels monitors de l'equip, pacients, treballadors de l'hospital i simpatitzants d'aquesta disciplina ludicosaludable, es va presentar al repte de 20 quilòmetres. Tot i l'amenaça del mal temps, el sol va brillar a la ciutat comtal, convertint la jornada en un èxit de solidaritat on va destacar la salut, la bona companyia i els somriures per una bona causa.

El punt de trobada va ser la Plaça Pep Ventura de Vallvidrera, a les 10 del matí. Tots els participants ja arribaven preparats per a caminar amb bastons i moure tot el cos.

El primer tram de la ruta carenava Collserola fins arribar a la pujada que culminava a Sant Pere Màrtir, fàcilment identificable per la seva antena. Per a poder arribar al capdamunt d'aquest turó, els bastons van ser de gran ajut, repartint l'esforç entre cames i braços i permetent un exercici global de tot el cos. El descens va dur a l'equip fins a l'Hospital Sant Joan de Déu, arribant a continuació fins a la Diagonal.

El recorregut va prosseguir per zones emblemàtiques de la ciutat, com el Parc Cervantes, la Maternitat, les fonts de Montjuïc, l'Estadi Olímpic i el Jardí Botànic, fins arribar al punt més alt de la muntanya, coronat pel Castell de Montjuïc. Cap al migdia, l'equip de Marxa Nòrdica arribava a la meta, fixada a la plaça de la Catedral.

Després d'hores caminant amb els bastons, la sensació que els participants van transmetre als monitors de Marxa Nòrdica era que els bastons ajudaven a corregir la postura de l'esquena durant el recorregut i permetien caminar més dret. Així mateix, confirmaven que caminant amb els bastons mobilitzaven tot el cos, de manera que es fa un exercici suau però global i continuat.

La sensació general dels integrants de l'equip de l'Hospital Sant Rafael era d'optimisme i satisfacció per haver participat en aquesta iniciativa solidaria, que aquest any ha comptat amb 10.000 inscrits i ha assolit una recaptació de 198.601€.
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: hsrafael@hsrafael.com