L’Hospital Sant Rafael revalida la certificació d’Hospital Actiu, Hospital Segur

hospital actiu SENSAR
Aquest any 2021 l'Hospital Sant Rafael ha obtingut, novament, la certificació d'Hospital Actiu, Hospital Segur, vàlida fins al 31 de desembre de 2021. Aquesta distinció del Sistema Español de Notificación en Seguridad en Anestesia y Reanimación (SENSAR) certifica que el Servei d'Anestèsia i Reanimació de l'Hospital Sant Rafael compleix amb els criteris de seguretat del pacient.
 
L'Hospital ha anat revalidant aquesta acreditació, de manera anual, des de 2018, que va ser la primera vegada que se li va atorgar. El camí per aconseguir aquesta distinció es va iniciar el 2014, quan es va realitzar formació sobre seguretat del pacient i funcionament de SENSAR, primer, a dues anestesistes i, després, a tot el servei. Una vegada finalitzada la formació, l'Equip d'Anestèsia va començar a treballar comunicant incidents, analitzant-los i compartint-los, així com implantant nous protocols, redissenyant circuits i eliminant actuacions o situacions potencialment perilloses. Després de dos anys desenvolupant aquesta tasca es va sol·licitar la incorporació  de l'Hospital de Sant Rafael a SENSAR.
 
Entrega a l'Hospital Sant Rafael de la primera certificació Hospital Actiu Sensar, l'any 2018
Entrega a l'Hospital Sant Rafael de la primera certificació Hospital Actiu Sensar, l'any 2018
Des de llavors, el Servei d'Anestèsia i Reanimació del Centre segueix desenvolupant actuacions per complir les mesures de seguretat del pacient quirúrgic, a partir de comunicar i analitzar els incidents, i la presa de mesures per reduir-los o evitar-los. La doctora Francesca Barbal, coordinadora d'aquest servei, explica que, malgrat la pandèmia, s'ha seguit treballant en la mateixa línia per garantir que l'espai d'anestèsia sigui un entorn segur i de qualitat, i es mostra convençuda que compliran amb escreix els requisits que se'ls demani per a la propera sol·licitud. 

Podeu consultar l'acreditació al document adjunt.
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: info.hsrafael@hospitalarias.es