L'Hospital Sant Rafael rep l'Acreditació d'Hospital Actiu SENSAR

Acreditació SENSAR
L'Hospital Sant Rafael ha obtingut l'Acreditació d'Hospital Actiu: Hospital Segur SENSAR (Sistema Espanyol de Notificació en Seguretat en Anestèsia i Reanimació). El lliurament del certificat va tenir lloc el 18 d'octubre, a Madrid, en el marc de les I Jornades de seguretat del pacient, i el van recollir la Dra. Anna Carol Pérez, directora mèdica de l'Hospital, i el Dr. Víctor Egido, especialista anestesista del Centre.
 
Aquesta acreditació és una forma de reconèixer els hospitals “actius” en el Sistema Español de Notificació en Seguretat en Anestèsia i Reanimació, i de destacar l'ocupació d'aquesta eina per a l'aprenentatge i activació de mesures correctores davant els incidents de seguretat del pacient comunicats per professionals en l'àmbit de l'anestesiologia, les cures crítiques i el tractament del dolor dels hospitals espanyols. En aquest sentit, des de l'Hospital Sant Rafael s'agraeix l'esforç i la implicació de tots els col·laboradors i col·laboradores, sense els quals aquest reconeixement no hauria estat possible.
 
La implantació d'un sistema de comunicació d'incidents en seguretat del pacient com SENSAR és un procés no exempt de dificultats i que requereix del compromís de tots els professionals implicats a millorar la seguretat dels usuaris. Els metges, infermeres i auxiliars que sofreixen i observen les situacions de risc tenen, per regla general, un clar interès per evitar que aquestes situacions es repeteixin. La voluntarietat del sistema i els múltiples factors que afecten la seguretat del pacient en l'àmbit del període perioperatori fa molt difícil mesurar els resultats en disminució de morbimortalidad. No obstant això, la salut del sistema d'aprenentatge sí que pot estimar-se en funció del nombre d'incidents comunicats.
 
En els últims anys, el nombre de serveis d'anestèsia i crítics de diferents hospitals inscrits en SENSAR ha anat incrementant-se i aquest sistema d'acreditació pretén destacar aquells hospitals amb activitat comunicadora rellevant.
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: hsrafael@hsrafael.com