L’Hospital Sant Rafael organitza la II edició del “Death Coffee”

Segona edició Death Coffee
L'Hospital Sant Rafael va celebrar, el divendres 21 de setembre, la segona edició de la tertúlia “Death Coffee”, una trobada organitzada pel Servei d'Atenció Espiritual i Religiosa del Centre per parlar amb naturalitat sobre la mort i per trencar el tabú que encara existeix sobre aquesta qüestió a la societat.
 
L'acte, que va tenir lloc a la cafeteria Farga en Barcelona, va reunir a professionals de diversos àmbits: de serveis funeraris, del món religiós, de l'empresa privada, d'organismes solidaris, del món de la Pastoral Sanitària, del de la docència universitària, del mindfulness, i per descomptat, del món assistencial.
 
Després que cadascú dels assistents es presentés breument, es va llançar la pregunta tret de sortida d'aquesta edició: ‘Tens por a la teva mort?'. Així fou com, respectant el torn de paraula, els participants van anar expressant els seus sentiments. “Arran d'aquesta pregunta van començar a sorgir idees fresques, originals, íntimes, vertaderes primícies, perquè potser la majoria dels mortals no ens parem a pensar massa en preguntes d'aquesta índole”, afirma Manuel Francisco Arrebola, coordinador Pastoral i de Voluntariat del Centre i organitzador de la tertúlia.

segona edició Death Coffee
La segona pregunta que es va plantejar fou: ‘Si t'arribés ara el final, hi ha alguna cosa que no has fet i t'apesararia en gran mesura haver-ho deixat de fer?'. Segons Arrebola, les respostes van ser també molt diverses i sobretot curioses. 
 
Durant l'hora i mitja que va durar la sessió, es van tractar més de 36 temes diferents, tots al voltant del tema de la mort. Com per exemple, com afrontar-la en el cas que aquesta afecti un familiar i la diferent intensitat de dolor segons el grau de parentiu;el suport que comporta el fet de pensar que hi ha una altra vida o no després de la mort; les diferències entre morir a casa o a l'hospital i sobre la necessitat de pensar més en la vida i en donar les gràcies de poder viure-la.

Els "Death Coffee" són una manera de tractar el tema de la mort des d'una vessant tranquil·la i reposada que va tenir origen a l'Anglaterra l'any 2011. En l'actualitat aquestes trobades es duen a terme en 890 punts distribuïts en 20 països.
Segona edició Death Coffee
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: hsrafael@hsrafael.com