L’Hospital Sant Rafael i Blanquerna-URL posen en marxa el projecte InnoEvent 2016

Innoevent 2016
L'Hospital Sant Rafael de Germanes Hospitalàries i Blanquerna-URL seran els encarregats de posar en marxa el que serà el primer projecte InnoEvent al sud d'Europa.
 
Aquesta iniciativa, que ja funciona a països del nord d'Europa, com Finlàndia o  Dinamarca, consisteix a trobar solucions que contribueixin al desenvolupament de la sanitat, a partir de la cooperació entre el sector salut i el sistema educatiu.
 
L'objectiu del projecte InnoEvent Barcelona 2016 és que estudiants de Blanquerna de diferents disciplines treballin en comú, a fi de trobar i presentar davant d'un jurat idees innovadores que donin resposta a problemes reals als quals els professionals de l'Hospital Sant Rafael han de fer front en el seu dia a dia.
 
La prova pilot tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de juny a la Facultat de Ciències de la Salut Blanquerna-URL i hi participaran estudiants dels graus en Infermeria, Fisioteràpia, Farmàcia, i Nutrició Humana i Dietètica. En aquesta prova pilot se seguirà el model desenvolupat a Dinamarca entre l'Hospital Universitari d'Odense, la municipalitat d'Odense i la Lillebaelt Academy.
 
La metodologia que se seguirà per a la prova pilot serà l'organització d'equips multidisciplinaris de ciències de la salut que hauran de trobar, durant els tres dies de treball en grup, una solució innovadora i viable a un cas clínic real. Un cop finalitza aquesta fase de treball en grup, els equips hauran de presentar davant d'un jurat el projecte que han desenvolupat. El jurat atorgarà 4 premis: millor presentació, millor idea innovadora, millor treball en equip i millor making-of. Durant l'esdeveniment es convidaran stakeholders (professionals de diferents sectors, empreses o indústries) amb l'objectiu de capturar talent i obrir la possibilitat que algun dels projectes presentats es patenti. 
 
Després de la prova pilot, s'organitzarà un esdeveniment a gran escala, l'InnoEvent Barcelona 2016, on intervindran estudiants de tots els graus que imparteixen les institucions que formen part de la Universitat Ramon Llull i es presentaran casos reals de l'Hospital Sant Rafael. Aquest acte tindrà lloc el mes de novembre a Barcelona, coincidint amb el World of Healht IT (WoHIT), que se celebra el 21 i 22 de novembre.
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: hsrafael@hsrafael.com