L'Hospital Sant Rafael rep el Segell d'Excel·lència d'Empresa Saludable

Fem Salut
 En el marc de les activitats dutes a terme amb motiu de la Festivitat Benito Menni d'aquest any, l'Hospital Sant Rafael va organitzar, el 2 de maig al saló d'actes del Centre, la jornada ‘Fem Salut', en el marc de la qual va rebre el Segell d'Excel·lència d'empresa Saludable per part de l'empresa TÜV Rheinland.
 
A la inauguració de l'esdeveniment, el gerent de l'Hospital Sant Rafael, el doctor Jesús Ezquerra, va afirmar que el Centre va apostar per iniciar el camí a convertir-se en una empresa saludable, ja que un dels principals objectius és el benestar dels col·laboradors.
 
A continuació, membres del grup promotor del projecte ‘Fem Salut' van explicar-ne diferents aspectes. Així, Elena Sánchez, directora de l'àrea de Persones, va fer un recorregut pel seu desenvolupament, des dels antecedents -com el formar part, des de l'any 2009, de la Xarxa Catalana d'Hospitals i Centres Promotors de la Salut, o el ‘6 x sis¡, que englobava accions de seguretat i salut- fins a la creació del grup ‘Fem Salut'.
 
L'encarregada d'explicar el naixement del programa va ser Susana Torrecillas, infermera de consultes externes i membre actiu del grup ‘Fem Salut', qui va destacar, entre els objectius del projecte, el millorar la salut dels treballadors, afavorir un entorn laboral segur i saludable, i donar eines al personal per millorar la salut de les persones del seu entorn (família, comunitat).
 
Entrega Segell d'Excel·lència d'Empresa Saludable
Per la seva banda, Lara Rodríguez, tècnic de l'àrea de Persones, va fer un repàs pel recorregut del projecte de 2012 a 2019 i es va referir als canvis més importants, com l'afegir una 5ª dimensió: la contribució social. També va explicar els punts forts aconseguits durant el procés d'acreditació i els punts de millora.
 
Seguidament, la directora mèdica de l'Hospital Sant Rafael, la doctora Anna Carol Pérez, va exposar els resultats de l'enquesta que es va dur a terme al gener de 2019 -i en la qual va participar gairebé la meitat de la plantilla- per veure l'estat dels col·laboradors en relació amb les dimensions del ‘Fem Salut' (percepció de l'estrès, adherència a la dieta mediterrània, rutines d'activitat física…).
 
Finalment, per concloure la presentació del projecte, María Valenzuela, representant dels treballadors i delegada de prevenció, va destacar entre les conclusions de l'experiència, el fet que la relació entre empleats sans i productivitat és indubtable. Així, segons va indicar, d'una banda, es redueix de manera significativa l'absentisme, i de l'altra, es millora el clima laboral, es desenvolupen el compromís, la fidelitat i la implicació dels empleats en els objectius de l'empresa.
 
taller ioga
A continuació, va tenir lloc el lliurament del reconeixement al gerent de l'Hospital Sant Rafael per part de Javier Crespo, responsable del sector sanitari de TÜV Rheinland, qui va destacar l'obtenció de la categoria d'Or, que significa que s'ha aconseguit més del 90 % dels estàndards d'avaluació establerts en la Guia d'empresa Saludable de TÜV Rheinland.
 
L'acte va finalitzar amb la presentació d'un programa de ioga, de la mà de tres professionals de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), i de la seva posterior aplicació pràctica en una sessió que va comptar amb la participació dels assistents a l'esdeveniment.
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: info.hsrafael@hospitalarias.es