L’Hospital Sant Rafael acull la XIV Jornada d’Atenció Espiritual i Religiosa

jornada Atenció Espiritual i Religiosa
L'Hospital Sant Rafael va acollir, el 5 d'octubre, la XIV Jornada d'Atenció Espiritual i Religiosa, amb el títol "Espiritualitat, creativitat i atencions: una mirada actual". La trobada, que fou organitzada per l'Hospital Sant Rafael, l'Hospital Sagrat Cor de Martorell, el Benito Menni Complex Assistencial en Salut Mental i l'Hospital Mare de Déu de la Mercè, va congregar a més de cent persones.
 
Jornada Atenció Espiritual i Religiosa
L'acte va començar amb la ponència de Siro López, polifacètic personatge, teòleg, mim, periodista, fotògraf…, que va aconseguir l'atenció dels assistents amb una exposició dels seus pensaments sobre la tendresa, fent un creatiu recorregut històric que incitava a identificar-se amb les situacions exposades.
 
jornada Atenció Espiritual i Religiosa
A continuació, es va donar un moment íntim gràcies a les experiències de tres professions assistencials, Eulàlia FontsecaBalma Soraya Hernández  i Sandra Medina, que van bolcar experiències vivencials entorn de l'espiritualitat i les van compartir amb tots els assistents.
 
Jornada Atenció Espiritual i Religiosa
Com a cloenda, de nou Siro López va proposar “el joc de la pluja” i va aconseguir la participació de gairebé la totalitat de l'aforament en un clima de màgia i distensió.

Des de l'organització i els diferents participants, es vol agrair a tothom la seva implicació i, a manera de conclusió, s'afirma que les intervencions/reflexionis inicials i finals de la jornada així com les experiències assistencials i el treball realitzat en la jornada donen motiu/ argumenten que tot s'orienta cap al camí d'exercir i viure una espiritualitat integrada en el quefer diari.
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: info.hsrafael@hospitalarias.es