L'Hospital Sant Rafael aconsegueix el Segell d'Excel·lència Empresa Saludable

L'Hospital Sant Rafael ha estat reconegut amb el Segell d'Excel·lència d'Empresa Saludable, fet que el converteix en el primer Centre de Catalunya a rebre aquesta certificació de l'empresa TÜV Rheinland, la qual reconeix el compromís de les organitzacions amb la promoció de la salut en el lloc de treball, mitjançant el foment d'actituds, hàbits i valors saludables. Concretament, l'Hospital ha obtingut la categoria d'Or, el què significa que ha aconseguit més del 90 % dels estàndards d'avaluació establerts a la Guia d'Empresa Saludable de TÜV Rheinland.
 
Jesús Ezquerra, gerent del Centre, destaca que, dins el Pla estratègic 2014-2016 de l'Hospital, en la línia de ser un hospital compromès amb l'excel·lència, la promoció de la salut ja era un dels objectius estratègics a desenvolupar. Així mateix, agraeix la col·laboració i implicació de tots els treballadorsen la fita de consolidar l'Entitat com a organització promotora del benestarde les persones que hi treballen.
 
Projecte Fem Salut
L'any 2016, el Centre va posar en marxa el projecte Fem Salut, amb l'objectiu de promoure la salut entre els seus treballadors i generar un entorn de treball saludable. Aquesta campanya també pretén impulsar la participació dels professionalsde l'Hospital mitjançant el desenvolupament d'activitats senzilles amb missatges clars.
 
Així, al llarg de l'any es duen a terme accions que s'emmarquen en cinc dimensions: prevenció, nutrició, exercici físic, estrès i compartim(contribució social). Aquestes dimensions es trien en funció de la seva significació i el seu impacte en la salut dels treballadors. 
 
Algunes de les activitats realitzades en el marc del projecte Fem Salut són: tallers teòrics sobre la salut de la pell, la salut mamària, les arítmies o la menopausa; la participació als Jocs Olímpics de la Salut; tallers de cuina i salut; conferències per promoure la salut entre la gent gran del barri; jornades de marxa nòrdica; sessions divulgatives de pilates, i formacions en mindfulness, entre d'altres.
Segell Empresa Saludable


 


Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: hsrafael@hsrafael.com