Jornada sobre la pòlio per a alumnes d'ESO

jornada pòlio per a alumnes d'ESO

Uns 80 alumnes de 1r i 2n d'ESO de l'escola Roig-Tesalia van assistir a la sessió sobre la pòlio, organitzada per l'Hospital Sant Rafael, i que va tenir lloc el 26 de febrer a la sala d'actes del Centre.

L'acte es va iniciar amb una presentació de la Superiora de l'Hospital, Sor Margarita Vicente, sobre la història del Centre i del tractament que es va oferir els anys 60 a nenes que patien malalties com el raquitisme o la poliomielitis. Tot seguit, el doctor Àlex Pasarin, cap de Rehabilitació del Centre, va explicar en què consisteix la malaltia, com va afectar la població, quina assistència mèdica s'oferia i com aquells nens amb pòlio van ser pioners en la normalització de les persones amb discapacitat.

jornada pòlio per a alumnes d'ESO

A continuació, el doctor Miquel Pons, cirurgià ortopèdic de l'Hospital, va fer referència a l'evolució viscuda per les persones que van patir poliomielitis aleshores i als avenços en l'àmbit de les actuacions assistencials dutes a terme per tractar aquests pacients.

Al final de la jornada es va presentar als assistents un grup de pacients amb pòlio i es van exposar fotografies de quan eren petits. També es va parlar de com havia estat la seva evolució i els alumnes van poder fer-los preguntes.

jornada pòlio per a alumnes d'ESO


Podeu consultar l'escrit d'agraïment elaborat pels alumnes del Centre Escolar Roig Tesalia que van assistir a la jornada i que es troba penjat al web del centre escolar.

* Adjunt podeu accedir a les presentacions que es van fer durant l'acte.
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: hsrafael@hsrafael.com