Els Boys Scout de Valladolid visiten l’Hospital Sant Rafael

L'Hospital Sant Rafael va tenir el plaer de rebre, una tarda del passat mes d'agost, la visita d'un grup de joves residents a Valladolid, d'edats compreses entre els 15 i els 17 anys, que van regalar el seu temps i el seu afecte en forma d'experiència de voluntariat. Aquests joves formen part dels Boys Scout Manitoba 323 de Valladolid, agrupació que es dedica a fomentar valors entre els joves, com el d'estar disposat sempre a ajudar als altres, i intentar no fallar a la paraula donada.
Visita scouts Valladolid


Durant la seva visita, van desplegar molta alegria i moltes ganes d'aprendre. L'experiència va tenir diferents parts: en la primera van poder compartir temps i espai amb les Germanes de la residència; després van pujar a l'Àrea de Medicina on van realitzar una acció d'acompanyament i escolta activa amb els destinataris d'aquesta Àrea, persones grans i en estat de fragilitat; i, més tard, es van reunir a la biblioteca del Centre on van tenir la possibilitat de conèixer de primera mà l'experiència d'usuaris hospitalitzats en la planta de Psiquiatria. Tot va acabar amb una taula d'experiències en la qual es van poder compartir sentiments i parers.
Visita scouts Valladolid


“Considero que fou una doble experiència perquè el benefici ha sigut tant per als usuaris com per als voluntaris”, explica Manuel Francisco Arrebola, coordinador de Pastoral i Voluntariat del Centre. “Els tres usuaris de la Unitat de Psiquiatria que van participar i van tenir l'oportunitat d'explicar-se davant de tan magnífic auditori, van quedar molt contents i, per la seva banda, els voluntaris van reconèixer l'impacte positiu de compartir espai i atenció amb malalts psiquiàtrics”, afirma Arrebola.  

En aquest sentit, l'Hospital Sant Rafael valora molt les accions d'aquest tipus, ja que contribueixen a minimitzar l'estigma de la malaltia mental. Tant és així, que ha posat en contacte a l'agrupació juvenil amb el centre que Germanes Hospitalàries té a Valladolid perquè aquestes experiències d'intercanvi continuïn.
 
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: hsrafael@hsrafael.com