Celebració del Dia Mundial de la Higiene de les Mans

dia mundial higiene mans
L'Hospital Sant Rafael va celebrar el Dia Mundial de la Higiene de les Mans, el passat 5 de maig, amb l'organització de diferents activitats a les quals van participar activament 127 persones, entre professionals del Centre, pacients i acompanyants. Per a fer major difusió de l'acte es van utilitzar els hashtags #antibioticresistance i #handhygiene.

Un dels actes va consistir en l'exposició, a la sala d'actes del Centre, de diferents presentacions formatives/informatives sobre la higiene de mans i fotografies d'anys anteriors. Alhora, es va convidar els assistents a rentar-se les mans amb solució alcohòlica i després comprovar amb la màquina d'ultrasons l'eficàcia del rentat. També se'ls va animar a escriure una frase o una signatura de suport al dia en els diferents panells amb imatges de mans que es van elaborar per a l'ocasió.

dia mundial higiene mans frases
dia mundial higiene mans màquina ultrasons
 
Així mateix, es van a posar a disposició de metges i infermeres de l'Hospital quatre ordinadors perquè poguessin participar en el Fem-ho bé, un joc elaborat conjuntament pel VINCat i la Universitat de Barcelona, a fi d'extremar les precaucions per prevenir les infeccions nosocomials.
 
La campanya també es va traslladar als pacients passant per totes les habitacions i entregant un tríptic sobre la higiene de mans i potenciant l'ús de la solució alcohòlica. Als pacients i acompanyants que estaven a les consultes externes se'ls va donar un tríptic i una xapa de l'Hospital recordant la higiene de mans.

A més, es va fer un sorteig de dues Smartbox entre els professionals que van participar en la celebració d'aquest dia. Les afortunades van ser dues mecàniques sanitàries: la Silvia Álvarez Lara i la Mercedes García García.

dia mundial higiene mans
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: hsrafael@hsrafael.com