Celebració del Cicle Cultural Benito Menni 2017

Presentació de la Festivitat de San Rafael per el Dr. Jesús Ezquerra, Sor Margarita Vicente i el Monsenyor José Luís Redrado
Amb motiu de la Festivitat de Sant Benito Menni, el 24 d'abril,  l'Hospital Sant Rafael va celebrar un cicle cultural dedicat al patró de les Germanes Hospitalàries. Cal destacar que l'edició d'enguany tenia connotacions especials, ja que va coincidir amb el 150è aniversari de l'arribada a Barcelona del Pare Benet Menni, qui va restaurar l'extingida Orde de Sant Joan de Déu a Espanya i va inaugurar el primer hospital infantil del país i el tercer d'Europa. 

Monsenyor José Luís Redrado, Cicle Cultural Benito Menni 2017
Rosa Mª Izquierdo, Directora de la Fundació Benito Menni
El Cicle Cultural Benito Menni es va iniciar el  21 d'abril amb dues ponències. En primer lloc, Monsenyor José Luís Redrado va fer un repàs de la vida del patró a “San Benito Menni: un pasado profético, un presente vivo, retos para un futuro". Per la seva banda, Rosa Mª Izquierdo, directora de la Fundació Benito Menni, va ser l'encarregada de donar a conèixer la pràctica de la fundació en una xerrada titulada “Creando senderos de dignidad”.

Eucaristia Benito Menni 2017
La segona jornada del cicle, celebrada el 24 d'abril, va comptar amb la ponència del catedràtic de Cirurgia de l'Hospital del Mar, Antonio Sitges-Serra, qui va abordar l'estat actual de la sanitat. Seguidament, va tenir lloc una Eucaristia amenitzada per la Coral Quartet Menni i, a continuació, es va fer un aperitiu commemoratiu. Així mateix, al llarg del matí l'hospital va acollir una venda de llibres a favor d'una iniciativa solidaria de Germanes Hospitalàries, aconseguint una recaptació de més de 300 euros. Es tracta del projecte Koudougou a Burkina Faso, que té com a objectiu recaptar fons per tal d'afavorir la continuïtat de tractament a malalts psiquiàtrics i familiars, ajudar el centre de nutrició del poble de Cabalgué a proporcionar menjar als infants orfes i facilitar els treballs a l'hort i amb animals de granja.

El cicle va concloure el 20 de maig amb una sortida a la Fageda d'en Jordà, on hi van assistir una trentena de treballadors de l'Hospital Sant Rafael, acompanyats dels seus familiars. Els participants van gaudir d'una visita a la Cooperativa de la Fageda i una excursió al Volcà de Santa Margarida.

Sortida Fageda d'en Jordà

Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: hsrafael@hsrafael.com