Celebració del Cicle Cultural Benet Menni 2018

cicle cultural Benet Menni 2018
Com cada any, amb motiu de la celebració de la Festivitat del Pare Sant Benet Menni, el 24 d'abril, l'Hospital Sant Rafael va organitzar un cicle cultural dedicat al patró de les Germanes Hospitalàries, amb un seguit d'esdeveniments i d'activitats que van reunir tant a professionals com usuaris i familiars, del 23 al 28 d'abril.

El Cicle Cultural Benito Menni es va iniciar el  23 d'abril amb la venda de roses i llibres amb motius solidaris a l'entrada de l'Hospital. 

Eucaristia solemne Cicle cultural 2018
La segona jornada del cicle, celebrada el 24 d'abril, va comptar amb dues presentacions. En primer lloc, el Dr. Carlos Martin, director mèdic del Centro Sociosanitario Hermanas Hospitalarias Palencia, va explicar l'acreditació que ha rebut el seu centre amb la ponència “Centro libre de sujeciones”. En segon lloc, la infermera referent de contencions de l'Hospital Sant Rafael, Loli Amil, va presentar l'experiència HSR “Jo amb contenció” i es va donar pas al debat. Seguidament, va tenir lloc una Eucaristia solemne oficiada pel Mn. José Luís Redradoi amenitzada per la Coral Quartet Menni. Per concloure la jornada, es va fer un aperitiu commemoratiu al jardí de l'Hospital.
 
A la tercera jornada del cicle, el 25 d'abril, va tenir lloc la celebració de la VI Jornada de Bioètica, a la sala d'actes del Centre, amb el títol 'El respecte a l'autonomia de la persona. Planifiquem les decisions?'. A l'acte, al qual van assistir 180 persones, es van fer diferents ponències i debats amb els objectius d'actualitzar el concepte de Planificació de decisions anticipades, observar els diferents models, intercanviar experiències pràctiques, i debatre sobre l'aportació de la PDA a la millora de l'assistència.
 
Museu ortopèdia
El 26 d'abril fou el dia escollit per celebrar l'Homenatge als cirurgians ortopèdics de l'Hospital Sant Rafael. La trobada va tenir lloc a la sala d'actes de l'Hospital i va ser tot un èxit, tant pel que fa a l'assistència com a la participació. L'homenatge va comptar amb la inauguració del Museu de l'Aparell Locomotor de l'Hospital Sant Rafael i amb un aperitiu commemoratiu, entre d'altres activitats.

El cicle va concloure el 28 d'abril amb una sortida a Santa Maria de Queralt, una excursió dirigida a Germanes, personal col·laborador i familiars. Els participants van poder fer la caminada al Santuari de Ntra. Sra. de Queralt o van pujar amb funicular, i després de la visita, van menjar al Restaurant Cal Candi.
Sortida Cicle cultural 2018
 
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: hsrafael@hsrafael.com