Celebració de la Festivitat de Sant Rafael

Festivitat Sant Rafael 2018
L'Hospital Sant Rafael va acollir el 28 de setembre, i com cada any, la celebració de la Festivitat que ret homenatge al patró del Centre.
 
L'acte inaugural va tenir lloc a la Sala d'Actes de l'Hospital, on José Luís Bimbela, Doctor en Psicologia per la UB i professor de l'Escola Andalusa de Salut Pública, va realitzar la conferència: “Profesionales y equipos con alma”, una ponència sobre els professionals i la seva salut emocional. Bimbela va exposar una selecció d'informacions i recursos sobre counselling (habilitats de relació amb l'altre). “Aquestes habilitats, emocionals, de comunicació i de motivació cap al canvi, són molt útils per a millorar la salut, per prevenir i tractar problemes com l'estrès o la desmotivació, i per promoure una major qualitat de vida en el plànol físic, emocional i relacional”, va explicar Bimbela.
 
Després de la xerrada, es va dur a terme el lliurament del Certificat UNE 179003 per part del Sr. Javier Crespo, Responsable Nacional de l'empresa TÜV Rheinland. L'acte fou presidit per la Dra. Marta Chandre, Sotsdirectora del Servei Català de la Salut. Aquesta acreditació reconeix el Sistema de Gestió de Riscos que ha desenvolupat el Centre per millorar l'eficàcia en les actuacions clíniques i la reducció dels riscos als pacients.
 
Festivitat Sant Rafael 2018
Conscient que avui dia tant els pacients com els seus familiars són cada vegada més exigents amb els serveis hospitalaris, l'Hospital Sant Rafael ha confiat amb la companyia TÜV Rheinland per garantir una gestió de qualitat aplicada a les àrees estratègiques fonamentals del Centre, entre les quals s'inclou la seguretat clínica i estructural, un tracte personalitzat i humà al pacient, la millora de l'eficàcia i efectivitat de les prestacions, l'adequació en l'oferta de serveis i en l'ús dels recursos, el grau de disponibilitat de la intervenció sanitària adequada a la necessitat del client i un perfeccionament de la coordinació entre departaments i altres organitzacions.
 
En finalitzar el lliurament, va tenir lloc un acte commemoratiu per als treballadors de l'Hospital que s'han jubilat aquest any. Un grup de 13 professionals que han treballat en diferents departaments (infermeria, gestió de pacients, documentació clínica i serveis generals) als quals el Centre ha volgut retre homenatge per la seva feina i implicació.
 
Després, es va celebrar una Eucaristia a càrrec de Mn. Jose Ignacio Arrínda i amb la participació de la Coral Quartet Menni.
 
Per cloure la jornada tothom es va reunir al jardí del Centre per gaudir un aperitiu.
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: info.hsrafael@hospitalarias.es