Menjador social

El Menjador Social Sant Rafael es va fundar el 13 de setembre de 2010 i, després de 8 anys d'activitat solidària ininterrompuda al districte d'Horta-Guinardó, l'Hospital Sant Rafael de Barcelona valora molt positivament l'evolució d'aquest menjador social integrat al centre hospitalari, tant pel servei que s'ofereix com per la implicació dels treballadors del Centre i voluntaris externs.
 
El menjar és elaborat diàriament per la cuina de l'Hospitali es tracta d'una experiència única d'integració d'un menjador social en un recinte hospitalari. És atès per germanes, una treballadora social i professionals de l'Hospital i persones externesque fan de voluntaris per donar menjar a persones en situació de pobresa o d'exclusió social de totes les edats. 
 
Es tracta d'un projecte que va sorgir de la iniciativa de Germanes Hospitalàries, finançat i gestionat en la seva totalitat per la Institució, amb la voluntat de cobrir les necessitats alimentàries de persones en situació de pobresa i exclusió social de totes les edats, oferint una atenció individualitzada en funció dels requeriments de cada usuari. El menjador forma part, des dels seus inicis, de la Xarxa de Serveis Socials de Barcelona. 
 
A l'actualitat, compta amb 24 places per a persones necessitades del districte d'Horta-Guinardó i el servei funciona els migdies de dilluns a divendres. Durant l'any 2017 s'han atès un total de 40 persones, persones de totes les edats en situació de pobresa o exclusió social derivades des dels Serveis Socials municipals. 
 
La treballadora social de l'Hospital, Mª Jesús Febré, és l'encarregada de realitzar el seguiment dels usuaris, la coordinació amb els serveis socials i l'organització del menjador. Pel que fa al conjunt de voluntaris, fan torns perquè cada dia hi hagi diferentspersones atenent els usuaris del menjador.
menjador social


Si voleu col·laborar i saber com fer-vos voluntari del Menjador social, podeu contactar amb nosaltres per diferents vies:

  • Directament: adreçant-vos al despatx del Coordinador de Voluntariat i PAER, que està ubicat a la primera planta (pregunteu a porteria). L'horari d'atenció és de 9 a 14 h de dilluns a divendres i dimarts i dijous, fins a les 20 h.
  • Per telèfon: 93 211 25 08 ext. 65.022 i al 689 785 207.
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: info.hsrafael@hospitalarias.es