Unitat de dietètica i nutrició general i esportiva

El Servei de Nutrició de l'Esport està adreçat tant a persones que comencen a practicar exercici físic com a aquelles que ho fan de manera habitual. Així, s'ofereix un assessorament dietètic individualitzat per aconseguir millorar la salut (perdre pes, baixar el colesterol, controlar la diabetis, millorar la imatge corporal, les digestions, etc.) o per incrementar el rendiment esportiu i evitar lesions.

- Per començar a fer una vida saludable: Començar a practicar exercici físic o esport, així com menjar adequadament per afavorir un bon estat de salut, és prendre una bona decisió. Tanmateix, si es decideix menjar de forma saludable sense fer exercici o practicar esport sense menjar bé, l'esforç no tindrà el resultat desitjat.

- Per millorar el rendiment esportiu: Per plantejar-se un repte o objectiu esportiu cal considerar seriosament l'entrenament i preparar el cos per augmentar el rendiment físic. Si no es planteja una estratègia nutricional, difícilment es podrà aconseguir un bon resultat. L'alimentació és allò que en diuen “l'entrenament silenciós”. Qualsevol esportista és susceptible de millorar el seu rendiment seguint una alimentació adequada a la seva activitat, als seus horaris i estil de vida. En aquest sentit, hi ha situacions particulars en què pot estar indicat l'ús de suplements dietètics per l'esport de cara a millorar el rendiment.

- Per prevenir lesions esportives: Practicar esport també suposa un cert desgast físic. L'alimentació pot ser un factor de protecció davant de possibles lesions. A partir d'incorporar una sèrie de normes a la dieta, es podrà aconseguir una vida esportiva més llarga i intensa.

Valoració i seguiment
 
  • Sessió de valoració: Des del Servei de Nutrició de l'Esport es realitzarà una avaluació de l'estat nutricional, amb la utilització de diferents instruments i proves, com l'anamnesi i antropometria, l'estudi del patró alimentari habitual i el càlcul de composició corporal, entre altres.
  • Sessió de control i seguiment: S'acompanyarà el pacient en el camí per aconseguir els objectius plantejats, a partir de verificar i revisar els resultats assolits i, si és necessari, se'n plantejaran de nous.
 

Truca'ns per demanar cita al 626 073 471

O envia'ns un e-mail a sc.hsrafael@hospitalarias.es


Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: hsrafael@hsrafael.com