Sessió del club de lectura: 'Un hombre afortunado', de John Berger

El Club de Lectura Sant Rafael es reunirà el pròxim 30 de juny, de 15.30 a 17 h, en una nova trobada per reflexionar de manera conjunta sobre el llibre Un hombre afortunado, de John Berger.

L'obra narra diverses històries de l'activitat professional del Dr. Sassal, un metge anglès al qual Berger, junt amb el fotògraf Jean Mohr, van acompanyar l'any 1967 a la comunitat rural anglesa on treballava.

Malgrat el temps que separa la creació del llibre al moment actual, és una obra totalment vigent i revela qüestions que, habitualment, no són objecte d'estudi durant la formació mèdica i l'exercici professional, i que tenen a veure amb la relació del metge amb els seus pacients, de l'home amb el seu propi cos davant la malaltia, la mort i altres fonts d'angoixa i infelicitat. Això és degut al fet que les persones que atén el Dr. Sassal li confien alguna cosa més que el seu cos, cosa que porta a reflexionar al voltant de les biografies individuals que estan darrere de les situacions de pèrdua de salut o de mort. És, també, una anàlisi de la societat i del valor de la vida humana.

Amb aquesta lectura, i després de 10 llibres compartits, es tanca la tercera edició del Club de Lectura Sant Rafael, que es va inciar el setembre de 2020.

El Club de Lectura és una iniciativa humanística i formativa del Comitè d'Ètica Assistencial de l'Hospital Sant Rafael, amb el Suport de la Societat Catalana de Bioètica; Barcelona, ​​Ciutat de la Literatura, i la Universitat Oberta de Catalunya.

Els objectius d'aquest projecte són, d'una banda, millorar l'atenció que reben les persones malaltes, cuidadores i acompanyants. De l'altra, contribuir a incrementar la sensibilitat i capacitat de resposta empàtica dels professionals sanitaris i comprendre, a través dels textos literaris, les diferents vivències que poden tenir els pacients sobre les seves malalties. Es tracta d'un projecte que està acreditat pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: info.hsrafael@hospitalarias.es