Sessió Club de Lectura: 'Sempre en capella' de Lluïsa Forrellad

El Club de Lectura Sant Rafael es reunirà el pròxim 27 de gener, de 15.30 a 17 h, en una nova trobada per reflexionar de manera conjunta sobre el llibre 'Sempre en capella' de Lluïsa Forrellad.

Aquest llibre va ser escrit fa més 68 anys per una dona jove de 26 anys que escrivia la seva primera novel·la. Quan es va publicar, el 1953, va ser un èxit rotund, guanyador del prestigiós Premi Nadal. Tanmateix, la pressió mediàtica i l'entorn que es va generar al voltant de la jove Lluïsa Forrellad, incloent comportaments masclistes, va resultar excessivament aclaparador i agressiu per a l'autora que, després d'aquesta obra, va optar per desaparèixer i no va publicar res més fins 53 anys més tard.

L'obra està ambientada en un barri perifèric de Londres, a finals del segle XIX, on la pobresa i les malalties castigaven la població. És en aquest ambient, que recorda a les obres de Dickens, on tres joves metges acabats de llicenciar s'instal.len per treballar la seva professió i actuar davant d'una epidèmia de diftèria i que, entre altres reflexions, plantejarà qüestions al voltant de l'experimentació animal i humana.

El tema no podria ser més actual: una epidèmia i la investigació d'una vacuna per a vèncer-la.

El Club de Lectura és una iniciativa humanística i formativa del Comitè d'Ètica Assistencial de l'Hospital Sant Rafael, amb el Suport de la Societat Catalana de Bioètica; Barcelona, ​​Ciutat de la Literatura, i la Universitat Oberta de Catalunya.

Els objectius d'aquest projecte són, d'una banda, millorar l'atenció que reben les persones malaltes, cuidadores i acompanyants. De l'altra, contribuir a incrementar la sensibilitat i capacitat de resposta empàtica dels professionals sanitaris i comprendre, a través dels textos literaris, les diferents vivències que poden tenir els pacients sobre les seves malalties. Es tracta d'un projecte que està acreditat pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries.

La tercera edició del Club de Lectura Sant Rafael es va iniciar el setembre de 2020 i finalitzarà el juny de 2021.
Germanes Hospitalàries Hospital Sant Rafael - Barcelona
Pg. de la Vall d'Hebron, 107-117 · 08035 Barcelona · T. 93 211 25 08 · Correu-e: info.hsrafael@hospitalarias.es